Allt om industri, transport och företagande i Sverige

Allt om industri, transport och företagande i Sverige

Transport av bilar

- Posted in Transport by

Transport av bil från Danmark

Jag fick hjälp med transport av min bil

Jag var i Danmark och köpte en bil som jag hittat online. Det var ett danskt företag som säljer begagnade bilar som hade en fin Audi till salu.

Den låg bra i pris jämfört med vad motsvarande bil kostar i Sverige så jag åkte ner till Danmark för att titta på bilen och provköra den.

Då Danmark är ett trevligt land att vistas i så såg jag på resan som en kombination av nytta och nöje.

När jag kom ner till bilfirman så såg jag ögonstenen, den såg välvårdad ut både invändigt och utvändigt.

Bilen jag var intresserad av var en Audi A4 Avant. Bilen de hade till salu var silverfärgad vilket jag tycker är rätt snyggt. En fördel med den färgen är att smutsen inte syns lika bra som på en vit eller en svart bil vilket även det är ett plus.

Efter att ha inspekterat bilen så tog jag den på en provtur på den danska landsvägarna. Den gick riktigt fint kan jag meddela, bra acceleration och en bra körkänsla överlag.

Efter att jag kom tillbaka till bilfirman så var det dags att förhandla om priset. I Danmark vet de hur man gör affärer så det gäller att vara ganska tuff.

Till slut så var vi överens och det var dags att se till att få hem bilen till Sverige. Jag hade redan tidigare varit i kontakt med Axess Logistics och kollat vad en transport av min bil skulle kosta från Danmark till Sverige. De var lätta att ha och göra med och de visste vad de gjorde när det kommer till biltransporter. Jag ringde in och beställde en transport och åkte sedan hem igen. Efter tio dagar så blev min Audi levererad till min hemadress utan problem.

Så om du ser en silverfärgad Audi A4 Avant susa förbi så kan du vinka för det kanske är jag som kör bilen.

Kvadratstång information

- Posted in Industri by

Bra info om kvadratstång

Kvadratstång eller fyrkantstång som det också heter finns i en mängd olika utföranden. Tänkte göra en lista på en hel del olika sorter som kanske underlättar lite för någon där ute. Det är en djungel att hitta rätt ibland och om jag kan underlätta så gör jag gärna det. Kvadratstång levereras oftast i längder om 6 meter, kan också vara bra att veta. Men går att kapas hos de flesta leverantörerna. Aluminiumstänger i automatlegering levereras oftast i ca 3 meters längder. En bra leverantör av detta som jag hittat och även använt mig av väldigt mycket är Alutrade. Dessa kan jag starkt rekommendera. Här kommer min lista:

EN-6082- T6: Denna har en bra legering om du har höga krav på hållfasthet och skärbarhet. Den ger fina ytor vid borrning, svarvning och fräsning.

EN-6060- T6: Är tillsammans med EN 6063 en av dem vanligaste profil legeringarna. Den är bra för dekorativ anodisering. Den har hög korrosionsbeständighet och legeringen har hög svetsbarhet. Tack vare sin goda formbarhet är den lämplig för strängpressning av profiler.

EN-2011- T6: Detta är den bästa legeringen för för skärande bearbetning. Den har mycket korta spån. Svetsning rekommenderas inte och korrosionsbeständigheten är mindre god. Denna legeringen är inte lämplig för dekorativ anodisering. Men däremot kan anodisering vara lämplig för att förlänga livstiden på slitageytor och förbättra korrosionsbeständigheten.

EN-2007- T6: Denna är väldigt likvärdig EN 2011. Men den ger en lite längre spån men har 20% högre brottgräns. Vilket är bra vid krav på starkare gängor. Detta är en mycket vanlig legering i europa och används ofta till hydraulik och pneumatik komponenter.

EN-7075- T6: Detta är en av dom hårdaste och starkaste aluminium legeringarna. I flygindustrin används de ofta som ersättning för stål. Används även för tillverkning av verktyg. Den har låg vikt, mycket hög hållfasthet och goda spånbrytande egenskaper vid skärande bearbetning. Kan hårdanodiseras och legeringen har god formstabilitet.

Hoppas min lilla lista har varit till någon hjälp för någon där ute när det kommer till kvadratstänger. För mer info klicka här.